HLR-utbildning på arbetsplats

HLR-utbildning

Vår HLR-utbildning har som mål att lära kursdeltagarna rätt kunskaper och inspirera till att våga agera när det verkligen gäller. Självklart hjälper vi er anpassa HLR-utbildningen efter era behov.

Innehållet i HLR-utbildningen

Vår HLR-utbildning har sin tyngdpunkt i praktiska moment. De praktiska momenten backar vi upp med teori, för att fördjupa förståelsen. Läs mer nedan om de olika delarna som ingår i vår HLR-utbildning. Tveka inte att kontakta oss för att diskutera er arbetsmiljö och era utmaningar eftersom vi gärna skräddarsyr våra utbildningar för att möta era behov.

Hjärt- och lungräddning

Vi lär er vad HLR är, varför det är så viktigt att agera snabbt och hur man kan identifiera ett hjärtstopp. Under utbildningen lär vi kursdeltagarna att kontrollera andning, medvetande och att skapa fri luftväg. Vi demonstrerar och lär er hur en medvetslös person med normal andning läggs i stabilt sidoläge. Under utbildningen går vi även igenom hur man ska larma 112 på rätt sätt och ger er en ökad förståelse för larmoperatörens roll. Vi lär er att utföra hjärt- och lungräddning på korrekt sätt och inspirerar er till att våga utföra HLR i verkliga livet. Dessutom går vi igenom och tränar med hjärtstartare så att alla känner sig trygga och vågar använda en hjärtstartare när det behövs.

Luftvägsstopp

Vi lär deltagarna att identifiera och åtgärda ett luftvägsstopp och hur ryggslag och buktryck ska utföras. Dessutom går vi igenom hur HLR ska utföras på en person med luftvägsstopp. Kursen innehåller också en genomgång av handlingsplan vid drunkningstillbud.

Hjärtstartare

Många har hört talas om hjärtstartare men färre har sett en eller testat att använda en. Det får ni lära er under vår utbildning. Vi visar hur det fungerar och används, och dessutom har vi med oss två övningshjärtstartare vilket ger mycket tid till övning.

vår utbildning i HLR ger livsviktig kunskap

Vad kan ni förvänta er efter avslutad HLR-utbildning?

Vi fokuserar mycket på att ge löpande feedback under utbildningens gång till varje deltagare, så att alla ska känna sig säkra och trygga med att uföra HLR och första hjälpen. Under utbildningen får varje deltagare öva på varsin Little Anne HLR-docka med QCPR-teknik. Efter varje praktiskt moment går vi igenom handlingsplaner och förklarar hur teorin och praktiken hänger ihop. Efter genomförd utbildning får ni en tryggare arbetsplats där fler vågar agera vid olyckshändelser och akuta sjukdomsfall. Kursdeltagarna får ett kompetenskort med handlingsplan, nyckelring med andningsskydd och ett intyg efter avslutad utbildning. Även arbetsplatsen får ett intyg.

HLR kan vara skillnaden mellan liv och död. Boka HLR-utbildning och få livsviktig kunskap.